Om Hubbe

Artist, sångare, musiker, låtskrivare och konstnär

Hubbe Algovik

Porträttbild av Hubbe Algovik i färg.
Hubbe Algovik är artist, sångare, musiker, låtskrivare och konstnär uppvuxen i förorten Spånga, men sedan mer än trettio år bor han på Kungsholmen i Stockholm. Han började sin karriär på 80-talet, då han studerade till psykolog när han plötsligt fick möjligheten att börja turnera på heltid. Som sångare i tiomannabandet Catch turnerade han land och rike runt, och det blev starten på en resa med en turnébuss som han fortfarande inte har klivit av.
 
1990 kom solodebutalbumet ”Jag är jag” (Planet Records), där Hubbe även fick äran att representera Sverige vid den internationella Sopot-festivalen och framträda i flera tv-program, bland annat Notknäckarna. 
 
1994 tilldelades Hubbe STIMs låtskrivarstipendium, och under 90-talet sjöng han i en rad skivproduktioner och skrev låtar bland annat till det legendariska 60-talsbandet Idolerna. Under början av 2000-talet gav Hubbe ut två singlar, ”Vill vara en människa” som blev en lokal hit på P4 Blekinge, och ”Så sjunger livet” (båda för skivbolaget Bambina).
 
2009 släppte Hubbe singeln ”Den man älskar” (Hvidda / Yellow) som gick in på P4:s spellista och förblev där i tre månader. Den ingick även på fullängdsalbumet ”Ibland så”, som släpptes 2012. Då släpptes även singeln ”Ett vänligt godnatt”. Efter några års frånvaro och en pandemi har Hubbe Algovik nu återvänt till studion och scenen, och är tillbaka med singeln ”Resa dig på nio” som är titelspåret från hans kommande album. 
 
Hubbe är gift och har två vuxna söner, och hela familjen sysslar med musik. Efternamnet har samiska rötter och uttalas ”all-go-vik”. Hubbe jobbar även som underhållare och trubadur, och sjunger i festorkestern i Partypatrullen Stockholm.
Hubbe Algovik spelar med gitarr i handen.